Wat u moet weten over TLS 1.1 en 1.2 support

U weet dat beveiliging in de wereld van de Informatie technologie steeds belangrijker wordt. Dat moet ook wel vanwege het misbruik dat criminele organisaties proberen te maken van uw data. Om misbruik zo veel mogelijk te voorkomen moet periodiek gekozen worden voor nieuwere beveiligingstechnieken (encryptie).

Op dit moment zijn de encryptietechnieken die voor netwerk- en internetcommunicatie als veilig worden beschouwd: TLS 1.1 en vooral TLS 1.2. PM Record en PM Report hadden nog geen volledige ondersteuning voor deze communicatieprotocollen.

Vanaf PM Record versie 14.03.01 en PM Report 14.01 build 5 maken wij gebruik van nieuwe database drivers. Daarom kunnen wij vanaf deze versie volledige ondersteuning bieden voor TLS 1.1 en TLS 1.2.

Waarschuwing bij uitschakelen SSL 1.0, 2.0, 3.0 TLS 1.0:

Als u of uw systeembeheerder besluit om de ondersteuning voor de oudere protocollen SSL 1.0, 2.0 en 3.0, alsmede TLS 1.0, uit te schakelen, heeft dat gevolgen voor jaarrekeningen die u met eerdere versies van PM Report heeft gemaakt. De eerdere versies van PM Report hadden nog geen ondersteuning voor TLS 1.1 en TLS 1.2. U kunt die jaarrekeningen nog wel openen, maar het inlezen van nieuwe data of versturen van de jaarrekening naar de KvK lukt dan niet meer.

Het in- of uitschakelen van deze protocollen is de verantwoording van uw systeembeheerder. Pro Management kan daarbij geen ondersteuning verlenen.