Handleiding PM-Software

Afdrukken

Releasenotes SBR Kredietrapportage versie 10.03.06

In de nieuwe versie van de SBR Kredietrapportage is sprake van enkele “cosmetische” verbeteringen:

Validatie m.b.t. WOZ-waarde (en datum WOZ-waarde) Gebouwen (en terreinen) is aangescherpt

Naar aanleiding van voorbeelden in de praktijk hebben wij gemeend de validatie van de specificatie gebouwen en terreinen aan te scherpen, met name voor wat betreft het opnemen van een WOZ-waarde en de datum van betreffende waarde.
De validatie die plaatsvindt betreft de controle op content in de velden bij aanmaak van een specificatieregel Gebouwen en terreinen in de SBR Kredietrapportage (= veld Bancaire toelichting registergoederen > Uitsplitsing onroerend goed), wanneer de gebruiker/opsteller vergeet content op te nemen in de respectievelijke velden zal daarvan melding gemaakt worden na het activeren van de knop controleren
De gebruiker/opsteller blijft hierbij natuurlijk verantwoordelijk voor de juistheid van de inhoud van de specificatie (die kunnen wij tenslotte niet controleren of valideren op juistheid).

Voorbeeld van validatie Bancaire toelichting > Uitsplitsing registergoed bij ontbreken content via Messagebox:

kredietrap1

Deze validatie verhoogt de waarde en efficiency van de module SBR Kredietrapportage want voorkomt een hernieuwde aanlevering als gevolg van vergeten door de gebruiker/opsteller van het opnemen van gegevens in bepaalde velden!

Voorstel tot Bestemmingsbank wordt niet langer opgehaald

In de nieuwe versie van de module SBR Kredietrapportage blijft het veld Bestemmende bank leeg, dit lijkt in eerste instantie een achteruitgang maar dat is het zeker niet!
Wij hebben overwogen om de Bestemmende bank te abstraheren uit het rekeningnummer van de klant dat vastgelegd is (IBAN bevat tenslotte specifieke kenmerken per bank!) maar hiervan afgezien uit praktische overweging.

Voorbeeld hierbij is een kredietaanvraag bij een andere bank dan de “huisbankier” die abusievelijk verstuurd wordt naar betreffende huisbankier, betreffende SBR Kredietrapportage bereikt dus in eerste instantie niet haar bestemming en wordt afgeleverd op een adres waar hij niet afgeleverd moet worden en waar “slapende honden gewekt worden”.
Uw klant kan daardoor in verlegenheid gebracht worden (of nog erger) en dat mogen wij niet op ons geweten hebben in een streven naar efficiency!
De bestemmende bank dient dus altijd handmatig opgenomen te worden in een SBR Kredietrapportage, uiteraard wordt de SBR Kredietrapportage ook gevalideerd op het ontbreken van het vastleggen van de bestemmende bank!

Pro Management Software | Lijstersingel 15 | 2902 JD | Capelle aan den IJssel | T: 010 - 4517676 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Inloggen | Powered by transparant-small