Rapport genereren

Nadat u alle gewenste bladen heeft geselecteerd beweegt u onder ‘Genereer’ met de muis over een willekeurige knop en de onderdelen lichten op die met de betreffende knop kunnen worden gegenereerd. Maak een keuze, waarna PM-Report  de vraag stelt of u het rapport wilt genereren. Als u voor Ja kiest, wordt het rapport gegenereerd.

Volgorde werkbladen

Na het genereren komt u terug in het hoofdmenu of in het rapport zelf. Onderaan ziet u de door u geselecteerde bladen (vanaf het blad Brugstaat) in de basisvolgorde van de standaard jaarrekening. U kunt ieder blad aanklikken en bekijken. Met de pijltjesknoppen links van de tabbladen kunt u naar volgende bladen.

Indien u uw cursor plaatst op de pijltjesknoppen en op uw rechtermuisknop klikt, verschijnen de bladen op een andere wijze op uw scherm. U ziet dan in één oogopslag de geselecteerde bladen van het rapport. U selecteert dan een onderwerp via de muis en een klik op de linkermuisknop.

De volgorde van de bladen kunt u eenvoudig wijzigen middels het ‘slepen’ van de bladen. Wij adviseren u wel attent te zijn op de onderwerpen waartoe de bladen in principe horen (het verslag, de jaarrekening of de overige gegevens). U plaatst uw cursor op een tabblad, houdt de linkermuisknop ingedrukt en sleept het blad naar de juiste positie. Indien u dan kiest voor Rapport / Inhoudsopgave rapport genereren, worden opnieuw de bladen gepagineerd en wordt de herziene inhoudsopgave opgebouwd.

Dit is een unieke functie; op eenvoudige wijze kunt u zelf de volgorde van de jaarrekening kiezen. Deze functie is er ook voor de volgorde van de publicatiestukken onder Rapport / Inhoudsopgave publicatiestukken genereren.