Skip to main content

Introductie

Wat betreft de ontwikkelomgeving van PM Report, is gekozen voor het krachtige spreadsheetprogramma Microsoft Excel™. 

Het menu van PM Report vind u onder de Invoegtoepassingen. 

Voordelen

PM Report wordt standaard zeer compleet uitgeleverd. Zo wordt een standaard rekeningschema geleverd met bijna 2.000 grootboekrekeningen, ingedeeld conform algemene richtlijnen. Deze rekeningen zijn al voorgecodeerd in de brugstaat, die de basis vormt voor de jaarrekening. U kunt dus direct aan de slag. Met een handmatige invoer van de cijfers heeft u binnen 10 minuten een jaarrekening.

De vele vraagstukken die opkomen bij het opstellen van de jaarrekening, zijn in de sjabloon verwerkt. Zo worden de rubrieken per jaar afhankelijk van het saldo op de balans ingedeeld. Het kasstroomoverzicht is voorgedefinieerd, waarbij automatisch de inkomsten- en uitgavenstromen naar de juiste rubrieken worden ingedeeld. Deze faciliteiten brengen een enorme tijdsbesparing met zich mee.

Indien de balans, om wat voor reden dan ook, niet in evenwicht is, dan wordt dit direct op het scherm vermeld.

Voor een volledig rapport hoeft u slechts enkele vragen te beantwoorden. Deze betreffen de financiële gegevens die niet direct in het grootboek zijn opgenomen. Voorbeelden daarvan zijn het aantal medewerkers en de hoogte van de beloningen van de Raad van Commissarissen en Directie. Hierin wijkt PM Report af van de overige pakketten, die soms tientallen vragen stellen.

Het unieke van PM Report is dat alle mogelijke teksten en specificaties al in de sjabloon zijn opgenomen. Zij worden uitsluitend gegenereerd indien een rubriek een waarde heeft in de te rapporteren periode of in de periode van de vergelijkende cijfers.

Basisinstellingen

Om goed te kunnen werken met PM Report moet u voor elke klant een aantal instellingen doen op de relatiekaart. Daarmee geeft u aan hoe de jaarrekening voor die klant eruit moet zien. Dit moet u één keer goed instellen zodat de jaarrekening elk jaar op basis van die gegevens gegenereerd wordt.

Op elke relatiekaart staat linksboven een blauwe of oranje R. Als u op één van die twee klikt kunt u één van de onderdelen selecteren. We noemen dat het blauwe of oranje gordijn. Het oranje gordijn bevat velden die gaan over informatievoorzieningen van de klant. Het blauwe gordijn is van toepassing voor de jaarrekening. De velden die daarop van toepassing zijn voor de jaarrekening kunt u terug vinden in het handleiding van PM Record.

Vragen of ondersteuning nodig?

Heeft u na het lezen van bovenstaande handleiding nog vragen? Neem gerust contact op met onze klantenservice