Skip to main content

Snel aan de slag met Balance Base

De handleiding van Balance Base helpt u snel op weg bij het importeren van saldibalansen. Zo leert u de meest efficiënte werkwijze aan.
Neem gerust contact op met de klantenservice voor overige vragen of als u wilt dat iemand met u meekijkt.

Uitgelichte Balance Base instructies

Financial data formats inrichten

Om financiële cijfers in te lezen in Balance Base dient u vooraf een ‘Financial Data Format’ (FDF) vast te leggen. Een ‘FDF’ is een importformaat waarmee de saldibalans vanuit een CSV, XML, TXT of een financieel pakket geïmporteerd kan worden. Dit doet u onder de functie ‘Wijzig instellingen (FDF) Financial Data Formats’.

Brugstaat koppelen

Klik op Ga naar brugstaat om de eerste keer de rekeningnummers te koppelen aan de brugcodes. U kunt nu één voor één de rekeningnummers koppelen aan onze brugcodes. Kies voor de eerste configuratie een relatie met de meest voorkomende rekeningnummers. Gebruik de zoekfunctie om de meest passende omschrijving te vinden.

Journaliseren en herrubriceren

Binnen Balance Base kunt u (voorafgaande) journaalposten of herrubriceringen invoeren. De functionaliteit is exact hetzelfde, maar u kunt aparte lijsten uitdraaien van de twee opties. Wij adviseren u de journaalcode te gebruiken voor een daadwerkelijke journaalpost die u normaliter in uw financieel pakket zou uitvoeren. 

Informatie en handleidingen per module: