PM Record File - configuratie UNC pad

Sinds de eerste versies van PM Record File was enkel mogelijk om de locatie van het Digitaal dossier te laten verwijzen naar een lokale driveletter. Je kreeg dan bijv.

•  c:\PM\Digitaal Dossier\

Kantoren die met meerdere gebruikers wilden werken met Digitaal dossier lieten hun dossier plaatsen op de gezamenlijke server. Deze server bood de bestanden dan aan via een zg. Netwerk share. De locatie van de netwerkshare kon dan met een zg. UNC pad benaderd worden. Voordat PM Record File met deze UNC locatie kon werken moest de systeembeheerder op iedere werkplek waarop PM Record file gebruikt word een zg. drive mapping aanmaken. Daarmee was de netwerkshare gekoppeld aan een lokale driveletter die dan door PM Record File gebruikt kon worden.Bijv:

1. UNC pad: \\server\DigitaalDossier\
  2. Mapping aanmaken met   =>   Net Use K: \\server\DigitaalDossier\ /p
  3. Vanaf nu is het Digitaal dossier op de lokale PC benaderbaar via K:\[klant]\[dossierstructuur]\[document]
  4. In de configuratie van PM Record is het digitaal dossier pad geregistreerd als K:\

Wat is gewijzigd vanaf PM Record 14.03.01

1. De extra stap om een UNC pad te kopppelen aan een lokale drive letter is voor nieuwe gebruikers van PM Record File niet meer noodzakelijk. Bestaande gebruikers die voortaan rechtstreeks met het UNC pad willen werken moet een procedure doorlopen die verder op deze pagina beschreven wordt.
  2. Verder is de wijze waarop wij documenten registreren in de database van PM Record file gewijzigd. Hieronder wordt het makkelijker om de opslaglocatie van de documenten te verhuizen naar een nieuwe plaats.

Hoe wijzig ik mijn Digitaal dossierpad naar het UNC pad

Nadat u PM Record 14.03.01 heeft geïnstalleerd kunt u indien u dat wenst de locatie van het Digitaal dossier voortaan rechtstreeks naar het UNC pad laten verwijzen. De procedure is als volgt:

1. Stel u heeft op dit moment k:\DigitaalDossier ingesteld als Digitaal dossier pad
  2. U weet dat dit verwijst naar een UNC pad. U vraagt bij uw systeembeheerder de juiste UNC locatie op van het Digitaal dossier. Voor dit voorbeeld gaan wij ervan uit dat het \\mijnserver\data\DigitaalDossier is
  3. U start PM Record
  4. U opent File. Vanuit het menu gaat u nu naar de optie Beheer en onderhoud => Beheer dossierschema's en -locatieDigitaalDossierPadWijzigen1
  5. Er wordt gevraagd om u te autoriseren met het administrator wachtwoord
    DigitaalDossierPadWijzigen2
  6. Nadat het juiste wachtwoord is ingevuld krijgt u de mogelijkheid om het UNC pad te registreren. Controleer of u geen typefouten heeft gemaakt en klik op Wijziging uitvoeren
    DigitaalDossierPadWijzigen3
  7. Het UNC pad is nu vastgelegd.
  8. Sluit PM Record File en open deze opnieuw.
  9. Controleer of het nu mogelijk is om documenten te openen. Indien dat niet geval is dan is het waarschijnlijk dat in het UNC pad dat u gebruikt te veel of te weinig subfolders opgenomen zijn. Controleer dit en maak de noodzakelijke wijzigingen.