Skip to main content

Versie updaten

Hieronder leest u stap voor stap wat u moet doen voor het updaten van een nieuwe versie van PM Record en PM Report met modules. Indien er een nieuwe versie beschikbaar is ontvangt de licentiehouder een e-mail met daarin de aangekondigde datum. Bekijk op de What’s new pagina welke functionaliteiten zijn gewijzigd.

Opstarten van de PM UpdateManager

Start PM UpdateManager via de Windows-zoekbalk en typ PM UpdateManager of gebruik indien aangemaakt de snelkoppeling (‘UpM’) op uw bureaublad.

Uitvoeren van de update

  1. Kies voor de optie ‘Versiebeheer’
  2. Met het oranje vinkje selecteert u alle aangeboden versies
  3. Klik in de melding op Ja, alle onderdelen worden geïnstalleerd
  4. Klik op ok

Opmerking

Wanneer u met een centrale server (bijvoorbeeld Terminal Server of Cytrix) werkt, verschijnt de melding dat er nog een of meerdere (andere) gebruikers gebruik maken van een PM applicatie.

Veelgestelde vragen:

Het lukt niet om de update uit te voeren?

A1: PM-Software staat nog open. Alle PM-Software dient afgesloten te worden alvorens men aan de updates begint. Start de PM UpdateManager opnieuw.

A2: Firewall staat aan. Het kan zijn dat uw firewall het updaten tegenhoudt, omdat de updates niet herkend worden als 'veilige software' door uw firewall. U kunt in dit geval de firewall voor en tijdens de update uitschakelen tot de updates gedaan zijn.

A3: U heeft niet genoeg rechten. Het kan zijn dat uw systeem op een dergelijk wijze is ingesteld dat u vanaf uw account geen update kan uitvoeren en dat de updates alleen uitgevoerd kunnen worden middels een 'Administrator Account'. In dit geval kunt u het beste contact opnemen met uw systeembeheerder.