Afdrukken

Verzenden van SBR Suppletie aangifte omzetbelasting

Vanaf deze versie is het mogelijk om suppletie aangiftes via SBR te verzenden. In oudere versies konden al wel suppletie aangiftes worden aangemaakt. Deze konden echter niet verzonden worden. Een aantal zaken is gewijzigd en behoeft enige aandacht:

  • In oudere versies werden de bedragen van een suppletie als aanvulling gezien op eerdere gedane aangiftes. In de nieuwe situatie zijn de bedragen in de suppletie aangifte geen aanvulling, maar dient per post het volledig aan te geven bedrag opgenomen te worden voor het betreffende tijdvak. Onderin de suppletie wordt het oude aangifte bedrag over diezelfde periode gecorrigeerd, waardoor een nieuw te betalen of terug te vorderen bedrag ontstaat.
  • Bij het aanmaken van een nieuwe suppletie aangifte wordt automatisch het oude aangifte bedrag berekend als optelling van alle totaal te betalen of terug te vorderen bedragen over diezelfde periode. Controleer echter altijd of dit berekende bedrag juist is. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat niet alle aangiftes of suppletie aangiftes in onze module SBR Omzetbelasting zijn aangemaakt of ingevuld.
  • De nieuwe methodiek heeft ook gevolgen voor de overzichten. In de overzichten werden voorheen alle bedragen (aangiftes en suppleties) opgeteld om tot en totaal te komen over een bepaald tijdvak of jaar. Dit is niet meer mogelijk. In de nieuwe overzichten gaan totaaltelingen alleen over aangiftes. Suppletie aangiftes worden dan buiten beschouwing gelaten. Uiteraard kan er nog wel een overzicht van een specifiek suppletie regel of tijdvak worden gegenereerd. Bij het overzicht over van een specifiek tijdvak wordt ofwel de aangifte zelf, dan wel de meest recente suppletie aangifte over datzelfde tijdvak gegeneerd, aangezien deze suppletie het laatste juiste volledige aangifte bedrag bevat. De suppleties aangiftes staan ook nog steeds vermeld op het jaaroverzicht, echter niet meer als subtelling van de totale aangiftes, maar als aparte groep onderaan.
  • Voorheen kon een suppletie aangifte alleen worden aangemaakt via het context menu als met de rechtermuisknop op een bepaalde regel werd geklikt. Nu kan een suppletie ook worden aangemaakt op dezelfde manier zoals een normale aangifte wordt aangemaakt. Hiervoor dient dan gekozen te worden voor de optie ‘Betreft suppletie aangifte?’.

img5

Pro Management Software | Lijstersingel 15 | 2902 JD | Capelle aan den IJssel | T: 010 - 4517676 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Inloggen | Powered by transparant-small