Verzenden van SBR Publicatiestukken voor micro entiteiten

Deze optie betreft puur het SBR bericht en raakt vooralsnog geenszins de werking en lay-out van de jaarrekening en publicatiestukken. Om een micro deponering te doen dient er gekozen te worden voor ‘Publicatiestukken Klein’ onder ‘Stap3: Rapportonderdelen definiëren’. Bij ‘Onderdelen toelichting’ staat direct bovenaan de mogelijkheid ‘Micro entiteit (alleen ten behoeve van SBR deponering)’. Wanneer u gaat deponeren via het hoofdmenu zal er een micro deponering plaatvinden. Ondanks een minimaal aantal elementen zitten er in een micro deponering een drietal elementen die niet voorkomen in een normale deponering. Dit betreffen, indien aanwezig, de balansposten ‘Kosten van oprichting’ (Immateriële vaste activa) en ‘Opgevraagd kapitaal’ (Vorderingen) en het tekstuele toelichting veld ‘Aandelenkapitaal’. Dit laatste veld dient u dan specifiek te gebruiken voor een toelichting ten behoeve van verkrijging of vervreemding van eigen aandelen.

img1