Verkorte handleiding: Achteraf koppelen van Registraties aan Factuurafspraken

Middels deze optie is het mogelijk om in het verleden geregistreerde uren en/of artikelen te koppelen aan een Factuurafspraak welke ingevoerd is ná invoer van de betreffende registraties.

Het is tevens mogelijk om uren- en artikelenregistraties welke eerder van een Factuurafspraak ontkoppeld waren weer te koppelen aan dezelfde of aan een andere Factuurafspraak, mits (nog) aan de koppel-criteria wordt voldaan.

Plaats: Binnen de module Time (Urenregistratie)

time achteraf koppelen 01

time achteraf koppelen 02

time achteraf koppelen 03

Werking: Alle registraties binnen het geselecteerde kalenderjaar welke aan de criteria van een Factuurafspraak voldoen zullen automatisch geselecteerd zijn om direct gekoppeld te worden middels een druk op de knop ‘Koppelen’.

Wanneer er een of meerdere registraties niet aan een Factuurafspraak gekoppeld moeten worden dan dienen de betreffende registraties gedeselecteerd te worden middels het verwijderen van het vinkje aan de linkerzijde vóórdat er op de knop ‘Koppelen’ wordt geklikt.

time achteraf koppelen 04

Niet automatisch geselecteerd: Wanneer een registratie niet automatisch geselecteerd is om aan een Factuurafspraak gekoppeld te worden is dat het gevolg van een van de volgende redenen;

• De registratie voldoet aan de koppel-criteria van meer dan één Factuurafspraak
  • De registratie is (handmatig) ontkoppeld van een Factuurafspraak

Autorisatie: Het al dan niet kunnen gebruiken van deze optie is gekoppeld aan de autorisatie ‘Urenregistratie_Beheer’; alleen de beheerders hebben toegang.

time achteraf koppelen 05

Opmerkingen: De procedure dient herhaald te worden wanneer er een nieuwe Factuurafspraak is toegevoegd met een startdatum in het verleden. De getoonde registraties zijn per kalenderjaar, voor het koppelen van registraties uit een ander jaar dient dit andere jaar dus eerst geselecteerd te worden.