Verhoging BTW-tarief

Ten behoeve van de verhoging van het hoge BTW-tarief op maandag 1 oktober 2012 dient u de nieuwste versie van PM-Record (Flame) te downloaden. Deze versie bestaat uit een drietal onderdelen welke alle automatisch geselecteerd zullen worden door de PM-UpdateManager. De betreffende onderdelen zijn PM-Record versie 08.07.11, PM-DBupdate 08.07.07 en PM-Flame Uren 08.07.14.
Na het draaien van deze update zijn de volgende zaken aangepast;

Urenregistratie

Weekregistratie:

Vanaf 1 oktober 2012 wordt 21% automatisch als hoog BTW-percentage gehanteerd, indien gewenst kan de gebruiker dit wijzigen in 19% (of een ander BTW-percentage). Vóór 1 oktober 2012 kunnen uren ook met een BTW-percentage van 21% worden geregistreerd.

Dagregistratie:

Vanaf 1 oktober 2012 wordt 21% automatisch als hoog BTW-percentage gehanteerd, indien gewenst kan de gebruiker dit in de Weekregistratie wijzigen in 19% (of een ander BTW-percentage).

Facturatie

Selectie facturen:

Het BTW-percentage kan hier net als voorheen worden aangepast, wat nieuw is dat niet langer de BTW-code maar het percentage getoond wordt.

Vaste facturen:

Het hoge BTW-percentage is vanaf week 40 (oktober 2012) automatisch gewijzigd in 21%. Via de optie ‘Factuurregels wijzigen’ kan de gebruiker dit indien gewenst wijzigen in 19% (of een ander BTW-percentage). Het is ook mogelijk om bij Vaste facturen van vóór week 40 het BTW-percentage van 19 in 21% (of een ander BTW-percentage) te wijzigen. De naar 2013 gekopieerde facturen krijgen automatisch een BTW-percentage van 21%.

Losse facturen:

Het BTW-percentage staat hier na de update standaard op 21%, wees hier bewust van! Indien gewenst kan de gebruiker dit wijzigen in 19% (of een ander BTW-percentage).

Exporteren van facturen

Export invoice:

Standaard krijgt het BTW-percentage van 21% de code welke voorheen voor 19% werd gebruikt. Bij 19% zal er géén code ingevuld staan, u dient deze handmatig in te voeren.

Wanneer uw pakket voor 21% een andere code nodig heeft dan dient u in het Beheer van PM-Record, onderdeel Facturering, tabblad BTW de betreffende code in te voeren. Bij 19% zal er géén code meer ingevuld staan, u dient deze handmatig in te voeren.

Aandachtspunten

• U dient zelf géén extra BTW-code(s) aan te maken!
  • Op alle plekken in de software worden de BTW-percentages in plaats van de BTW-codes getoond.
  • Bij de Dagregistratie is het BTW-percentage niet aan te passen, dit is tot en met 30 september 2012 19% en vanaf 1 oktober 2012 21%. Wijzigen kan achteraf wel via de Weekregistratie.
  • Bij de Losse facturen staat ná de update het BTW-percentage standaard op 21%.
  • Bij het exporteren van facturen wordt ná de update voor het BTW-percentage van 21% de code gebruikt van 19% van vóór de update.