PM-Record Facturatie (10.01.26)

Direct vanuit de facturatie naar de urenregistratie overschakelen

Vanaf versie 10.01.26 van de facturatie module is het mogelijk om vanuit een registratie direct over te schakelen naar deze zelfde registratie in de (uren)registratie module (versie 10.03.08 en hoger).

In de registratie module kunnen alle velden vervolgens gewijzigd worden.

Belangrijk! Ná het wijzigen van velden in de registratie module dienen de registraties in de facturatie module opnieuw opgehaald worden middels de knop ‘Scherm verversen’.

Hieronder wordt deze nieuwe optie stap-voor-stap toegelicht.

WhatsNew20161201 120590 01

• Optie: Factureren
  • Dubbelklik op een regel, of selecteer een regel en klik vervolgens op de knop ‘Details’, om naar de nog niet gefactureerde registraties ('het onderhanden werk') van een klant te gaan.
  • In het onderstaande voorbeeld is er een registratie met een foutief boekjaar, namelijk ‘2015’ in plaats van ‘2016’. Het boekjaar dient derhalve gewijzigd te worden.WhatsNew20161201 120590 01
  • Dubbelklik op een regel met het foutieve boekjaar, of selecteer de regel en klik vervolgens op de knop ‘Details’, om naar de details van de betreffende registratie te gaan.WhatsNew20161201 120590 01
  • In dit scherm is het mogelijk om de volgende 4 gegevens aan te passen;
    De toelichting op de factuur (specificatie)
    Het aantal (uren of artikelen)
    Het tarief (uurtarief of stuksprijs)
    Het bedrag (totaalbedrag = aantal x tarief)
    Om de overige gegevens, zoals de werkcode of het boekjaar, aan te kunnen passen dient men terug te gaan naar de oorspronkelijke registratie.
  • Middels de knop ‘Naar dagregistratie’ schakelt men direct over naar de betreffende registratie in de Registratie module, mits men daartoe geautoriseerd is.
    Opmerking: Voor deze optie zal het in de praktijk noodzakelijk zijn dat de degene die dit doet ook de autorisatie heeft om urenregistraties van anderen aan te passen.
    Autorisatie: [Urenregistratie_CentraleInvoer]
    Zijn de medewerkers in de HRM module aan verschillende afdelingen gekoppeld dan is tevens de autorisatie [Urenregistratie_AlleAfdelingen] benodigd.WhatsNew20161201 120590 01
  • Door op de knop ‘OK’ te klikken zal de (uren)registratie module geopend worden.
    WhatsNew20161201 120590 01
  • Wanneer de betreffende dag niet geaccordeerd is kan men de geselecteerde registratie direct aanpassen.
  • Wanneer de betreffende dag wél geaccordeerd is kan men deze vrij schakelen door op de rode knop met het hangslot te klikken.
    Opmerking: Wanneer de rode knop met het hangslot niet verschijnt is de dag of niet geaccordeerd of heeft u (nog) geen autorisatie voor deze optie.
    Benodigde autorisatie: [Urenregistratie_Accorderingen]
    WhatsNew20161201 120590 06
  • Pas de foutieve gegevens aan
  • (In dit voorbeeld het boekjaar van ‘2015’ naar ‘2016’)
  • Klik op de knop ‘Bewaren’Ga terug naar de facturatie module
    WhatsNew20161201 120590 01
  • Belangrijk! Klik links bovenin het hoofdscherm van de optie ‘Factureren’ in de facturatie module op de knop ‘Scherm verversen’ om de in de (uren)registratie module aangepaste registratie(s) op te halen.WhatsNew20161201 120590 01
  • Dubbelklik op de regel, of klik op de knop ‘Details’, om weer terug naar de registraties van de betreffende klant te gaan.
  • WhatsNew20161201 120590 01
  • WhatsNew20161201 120590 01
  • Het boekjaar van de betreffende registratie is nu ook in de facturatie module gewijzigd van ‘2015’ in ‘2016’.

Opmerking: Middels deze procedure zijn behalve het boekjaar ook de klant, de werkcode of het artikel, het aantal, de datum, de toelichting en mits van toepassing ook de entiteit van een registratie te wijzigen.