Overzichten planning

hoofdschermOpstarten
Selecties maken
Rapportages

Opstarten

Het PMFlame venster ‘Overzichten planning’ kunt u oproepen middels het het menu in de module ‘Planning & urenregistratie’.

Δ Top

Selecties maken

Het venster toont links de cockpit, waarin u uw periodeselectie kunt maken. Bij het opstarten worden standaard de huidige week en het huidige jaar geselecteerd.

De jaarselectielijstjes tonen 4 keuzemogelijkheden: 3 jaar terug, 2 jaar terug, 1 jaar terug en het huidige jaar. Wanneer u zelf een ander jaar dan het huidige kiest, springt de weekselectie automatisch naar week 1.

De weekselectielijstjes bevatten alle weken van het geselecteerde jaar (52 of 53). Maak zelf uw keuze door met uw muis een week te kiezen, het gewenste weeknummer in te typen (typ het nummer en druk op ENTER) of u navigeert met de ‘Volgende’ en ‘Vorige’ knoppen; hiermee springt u snel en eenvoudig van week naar week.

Met de diverse filteropties kunt u uw selecties verfijnen. Gebruik de knopjes rechtsboven om uw filters te verwijderen of - indien u de periode heeft gewijzigd - de filterlijstjes te verversen.

Δ Top

Rapportages

De rapportages in MS Reportviewer vervangen de voorheen in het klassieke PM-Record oproepbare planningsoverzichten. Alle aldaar voorkomende opties zijn zoveel mogelijk één op één overgenomen en geconverteerd. U zult merken, dat het oproepen van deze nieuwe overzichten veel sneller is en tevens meer selectiecriteria biedt. De module is zo geconstrueerd, dat in het toevoegen van extra rapportmogelijkheden is voorzien. Indien u een specifiek overzicht wenst, geeft u dit dan aan door contact op te nemen met Pro Management of voer via de website een wens in.

De verschillende rapportopties vindt u gerangschikt in de lijst links in het tabblad; deze zijn gegeroepeerd naar klant, persoon (= medewerker) of uren algemeen. Probeer alle overzichten uit om uw eigen favorieten te bepalen.

Bij de meeste rapporten vindt u links een zogenaamde ‘document map’, een hiërarchische overzichtslijst, waarmee u snel naar een bepaalde sectie in het rapport kunt springen. Sommige rapportages zijn bovendien ‘gelaagd’, wat betekent dat u middels het klikken op een kruisje dieper de gegevensstructuur induikt. Zo houdt u overzicht, zeker in de zeer uitgebreide rapporten.

grafiekGeheel nieuw is het grafiekrapport, waarmee u snel inzicht krijgt in trends en patronen betreffende uw planning. Gebruik uw eigen creativiteit om hier naar hartelust mee te experimenteren. Heeft u wensen ten aanzien van grafieken, laat u dit dan vooral weten.