Afdrukken

Overzichten onderhanden werk

hoofdschermOpstarten
Onderhanden werk
De cockpit: periodeselectie maken

Gesplitste urenregels
Tabblad: ‘Lijst’
Rapporten

Opstarten

Het PMFlame venster ‘Overzichten onderhanden werk’ kunt u oproepen middels het menu in de module ‘Planning & urenregistratie’.

Δ Top

Onderhanden werk

Onder ‘onderhanden werk’ worden alle geregistreerde, directe uren verstaan, die de status ‘te factureren’, ‘in wachtrij’, ‘voorlopig afgeboekt’ of ‘in concept’ hebben, én alle directe uren die géén status hebben (in de regel zijn dit uren uit nog niet geblokkeerde weken). Met andere woorden: alle uren die nog niet verwerkt zijn (verwerkt = gefactureerd of definitief afgeboekt).

Let op: uren die aan afspraken zijn gekoppeld vallen niet onder ‘onderhanden werk’; u factureert immers volgens afspraak, en niet op basis van geregistreerde uren.

Deze module biedt u de mogelijkheid om snel en uitgebreid inzicht te krijgen in het aantal nog niet verwerkte uren (en hun waarde) over elke willekeurige periode.

Δ Top

De cockpit: periodeselectie maken

Het venster toont links de cockpit, waarin u uw periodeselectie kunt maken en allerhande filteropties kunt instellen.

Bij het opstarten worden standaard de huidige week en het huidige jaar geselecteerd.

De jaarselectielijstjes tonen 4 keuzemogelijkheden: 3 jaar terug, 2 jaar terug, 1 jaar terug en het huidige jaar. Wanneer u zelf een ander jaar dan het huidige kiest, springt de weekselectie automatisch naar week 1.

De weekselectielijstjes bevatten alle weken van het geselecteerde jaar (52 of 53). Maak zelf uw keuze door met uw muis een week te kiezen, het gewenste weeknummer in te typen (typ het nummer en druk op ENTER) of u navigeert met de ‘Volgende’ en ‘Vorige’ knoppen; hiermee springt u snel en eenvoudig van week naar week.

Voor het gemak kunt u, los van uw selecties, een lijstje oproepen met daarin de blokkadestatus van alle weken in uw database. U klikt op de knop ‘Weekstatusoverzicht’. Met uw rechtermuisknop kunt u ook hier snel een begin- of eindperiode selecteren.

weekstatusoverzicht

De blokkadestatus van de betreffende week wordt weergegeven door een van de volgende twee symbolen:

geblokkeerd  = week is niet geblokkeerd

nietgeblokkeerd  = week is wel geblokkeerd

Het lijstje verdwijnt weer als u ergens anders in uw scherm klikt.

Wanneer u naar een bepaalde week springt zal de applicatie automatisch de overeenkomende weekdagen en hun datums ophalen. In de weekkalendertjes kunt u vervolgens een specifieke begin- of einddatum aanklikken.

Onder de knoppen voor het maken van een periodeselectie vindt u een uitgebreide lijst met filteropties. Bepaal zelf wat voor u van belang is.

Δ Top

Gesplitste urenregels

In tegenstelling tot de modules ‘Overzichten planning’ en ‘Overzichten urenregistraties’ bent u bij het bepalen van uw selectieperiode niet gebonden aan hele weken. U kunt de omvang van het onderhanden werk dus tot op de datum nauwkeurig bepalen.

Er is echter één uitzondering: indien de applicatie in de begin- of eindweek van uw periodeselectie onverwerkte gesplitste urenregels aantreft, wordt uw selectie geweigerd. U dient dan ofwel uw beginperiode te laten beginnen met de eerste dag van de week, of de eindperiode  met de laatste dag van de week (dit wordt specifiek aangegeven), ófwel u past uw filtercriteria zodanig aan, dat er in de begin- of eindperiode geen gesplitste urenregels meer voorkomen (u weet bijvoorbeeld bij welke klant de splitsing is aangebracht).

De reden hiervoor is, dat de splitsing van de urenregels geschiedt op basis van het totaal van de uren in die week en niet op basis van de specifiek ingevoerde uren per dag. Als gevolg daarvan kan natuurlijk niet worden bepaald welk gedeelte van de splitsing bij welke datum hoort (gesplitste urenregels hebben immers onderling afwijkende statussen) en de applicatie kan geen zuiver overzicht produceren.

Om u te helpen snel inzicht te krijgen in de aard en omvang van eventueel aangebrachte splitsingen kunt u de knop ‘Gesplitste regels’ gebruiken; deze geeft u per relevante week (vanaf de door u geselecteerde beginweek) de nodige details.

Δ Top

Tabblad: ‘Lijst’

Het vullen van een lijst werkt dynamischer en veel sneller dan het vullen van een rapport. Gebruik daarom de lijstweergave om te bepalen of een bepaalde periode en een door u aangebrachte reeks van filteropties inderdaad het gewenste resultaat opleveren. De lijst kunt u naar wens groeperen op ‘werkcodecategorieën’, ‘werkcodes’, ‘klantengroepen’, ‘klanten’, ‘declaranten’ of ‘verslagjaren’. Onderaan vindt u tevens een totalenlijst.

U kunt altijd controleren welke selectie wordt getoond door even met uw cursor op de lijst te gaan staan: deze toont de details dan via een zogenaamde tooltip.

Δ Top

Rapporten

Het resultaat in de lijstweergave kunt u rechtstreeks naar een rapport sturen door middel van het kleine knopje rechts onderaan. De groepeermethodes die u evt. hebt gebruikt zijn hier verder uitgediept: alle rapporten kunt u uitklappen, zodat opvolgende groepeercijfers zichtbaar worden op basis van die bovenlaag. Uiteindelijk, als u alle lagen hebt opengeklapt, belandt u bij de afzonderlijke weken. Alle lagen in elk rapport zijn getotaliseerd op status. Bepaal zelf welk rapporttype uw voorkeur heeft.

U vindt links in elk rapport een zogenaamde ‘document map’, een hiërarchische overzichtslijst, waarmee u snel naar een bepaalde sectie in het rapport kunt springen.

Het knopje met het taartdiagram rechts onderaan geeft u een visueel inzicht in de verhoudingen tussen de statussen van uw uren in een bepaalde periode. Om het plaatje compleet te maken worden in het taartdiagram tevens de definitief afgeboekte en gefactureerde uren getoond (indien aanwezig).

Let op: in het taartdiagram kunt u niet filteren op status!

Δ Top

Pro Management Software | Lijstersingel 15 | 2902 JD | Capelle aan den IJssel | T: 010 - 4517676 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Inloggen | Powered by transparant-small