Versie 07.03

Introductie

De module PM-Activa is een pakket dat onafhankelijk van het in gebruik zijnde financiële pakket kan worden gebruikt en is integraal te koppelen aan de modules van PM-Record. Op die wijze kunnen accountantskantoren de activagegevens vastleggen, van klanten, waarvoor niet de administratie wordt gevoerd door het kantoor. Voorkomen wordt dat in het financiële pakket alleen voor die bewerking een administratie moet worden aangelegd.

De functionaliteit van PM-Activa is veelzijdig en omvat alle gegevens die gedurende lange tijd dienen te worden bewaard. Zo kan het zijn dat eerst na enkele jaren (bijvoorbeeld bij een controle door de fiscus, bij een desinvestering of schade) de inkoopfactuur of het toegepaste percentage investeringsaftrek dient te worden geraadpleegd. Gewoonlijk dient men dan de archieven te raadplegen om deze stukken en gegevens op te halen. In PM-Activa worden deze gegevens digitaal vastgelegd. Zo kan men de inkoopfactuur inscannen en koppelen, evenals de verzekeringspolis. Ook kan men het toegepaste percentage investeringsaftrek vastleggen en allerlei aantekeningen maken die in de toekomst van belang kunnen zijn.

De handleiding is zo opgezet dat aan de hand van de schermen een uitleg wordt gegeven van de functionaliteit. Vanuit het hoofdscherm worden eerst de beginstappen om een administratie op te zetten gegeven, waarna het normale gebruik wordt behandeld.  Op deze manier worden alle aspecten van PM-Activa tot in detail uitgelegd.

Δ Top

Versie 07.03

Versie 07.03 van PM-Activa is qua lay-out volledig gemoderniseerd en heeft nu de “look en feel” van alle andere Pro Management producten. Qua functionaliteit is PM-Activa niet alleen aan de laatste wettelijke verplichtingen aangepast maar ook suggesties van gebruikers zijn meegenomen tijdens de ontwikkelingen. Het gebruik van PM-Activa is sterk vereenvoudigd zonder aan functionaliteit in te boeten. Het vereenvoudigen is gerealiseerd door schermen en overzichten samen te voegen waardoor men minder door menu’s hoeft te navigeren en men beter overzicht over de werkzaamheden houdt.

Pro Management is er van overtuigd, met PM-Activa, een product te hebben neergezet waar iedere accountant die er gebruik van maakt, zich met zijn hele maatschap weer een treetje hoger op de ladder van goede, efficiënte, flexibele en slagvaardige accountantskantoren begeeft.