Afdrukken

Verantwoordelijkheden

hoofdscherm Opstarten
Tabblad: Verantwoordelijken
Tabblad: Toegewezen

Opstarten

Het PMFlame venster ‘Beheer - personeelsverantwoordelijkheden’ wordt opgestart via het menu in de PM Flame module ‘Personeelskaarten’ (en, in een beperktere versie, via het menu in de module ‘Klantenbeheer Audit Plan’).

Δ Top

Tabblad: Verantwoordelijken

Links in de cockpit vindt u de diverse toewijsbare verantwoordelijkheden. Door even met uw muis boven elk van de opties te zweven ziet u een tekstvakje met uitleg verschijnen. Indien u een ‘lampje’ aanzet vult de lijst zich met de gegevens van collega’s die met de betreffende verantwoordelijkheid zijn belast.

  • Accountants (code ACC) worden aangewezen op klantniveau (in de klantenkaart van PM-Record: zie aldaar het tabblad ‘Contactpersonen’). Het betreft hier een algemene, voortdurende verantwoordelijkheid en op basis hiervan kunt u binnen het systeem diverse klantenoverzichten genereren.
  • Accountants (code ACN) hebben de hoogste verantwoordelijkheidsstatus in Audit Plan.
  • Declaranten (code DEC) worden toegewezen op klantniveau (in de klantenkaart van PM-Record: zie aldaar het tabblad ‘Contactpersonen’). Het betreft een algemene, voortdurende verantwoordelijkheid en op basis hiervan kunt u binnen het systeem diverse klantenoverzichten genereren.
  • Cliëntbegeleiders (code CB) worden toegewezen op klantniveau (in de klantenkaart van PM-Record: zie aldaar het tabblad ‘Contactpersonen’). Het betreft een algemene, voortdurende verantwoordelijkheid en op basis hiervan kunt u binnen het systeem diverse klantenoverzichten genereren.
  • Fiscaal adviseurs (code FA) worden toegewezen op klantniveau (in de klantenkaart van PM-Record: zie aldaar het tabblad ‘Contactpersonen’). Het betreft een algemene, voortdurende verantwoordelijkheid en op basis hiervan kunt u binnen het systeem diverse klantenoverzichten genereren.
  • Uitvoerders (code UV) zijn belast met de praktische uitvoering van taken, opdrachten en werkzaamheden binnen het audit plan van een klant. Zij mogen commentaar vastleggen (op uitvoeringsniveau), aantekeningen initiëren, aantekeningen aanvullen, reacties op aantekeningen vastleggen en – uiteindelijk – de uitvoering op instructieniveau afronden. Uitvoerders hebben géén toegang tot de commentaren van controleurs en afwikkelaars.
  • Controleurs (codes CT) controleren de voortgang van de uitvoerders binnen het audit plan. Binnen het systeem mogen zij commentaar vastleggen (op controleursniveau aantekeningen initiëren, aantekeningen aanvullen, reacties op aantekeningen vastleggen en – uiteindelijk – de controle op instructieniveau afronden. Controleurs hebben géén toegang tot de commentaren van afwikkelaars (wel tot die van uitvoerders).
  • Afwikkelaars (codes AW en MV) verifiëren en beoordelen de totale gang van zaken bij de voortgang en afwerking van het audit plan. Binnen het systeem mogen zij commentaar vastleggen (op afwikkelaarsniveau), aantekeningen initiëren, aantekeningen aanvullen, reacties op aantekeningen vastleggen en – uiteindelijk – de uitvoering, controle én afwikkeling op instructieniveau afronden. Afwikkelaars hebben toegang tot alle commentaren.

Indien u gegevens wilt wijzigen klikt u links op een van de categorieën en vervolgens met uw rechtermuisknop op de betreffende persoon in de lijst.

uitvoerder-auditplan

U kunt zo personeel toevoegen aan een bepaalde groep of iemand uit die groep verwijderen.

Noot: indien de verantwoordelijkheid betrekking heeft op taken binnen het Audit Plan is verwijdering niet mogelijk als de betreffende persoon reeds is aangewezen als verantwoordelijke (uitvoerder, controleur of afwikkelaar) binnen een bestaand audit plan. U krijgt hiervan een melding:

informatie

Noot: bij de algemene verantwoordelijkheden Accountant, Declarant, Cliëntbegeleider en Fiscaal Adviseur zal vóór het verwijderen gecontroleerd worden op de koppeling met klanten. Indien er dergelijke referenties bestaan zullen ook deze worden verwijderd! U krijgt hiervan vooraf een melding.

Besef wat u doet als u toch doorzet: eventueel gekoppelde klanten hebben na de verwijderactie géén geregistreerde verantwoordelijke meer. U zult deze dan zelf handmatig opnieuw moeten toewijzen aan een ander. Het is wellicht verstandiger om de verantwoordelijkheid eerst toe te wijzen aan een ander personeelslid en pas daarna de betreffende verantwoordelijkheid te ontnemen van de oorpronkelijke collega. Hiervoor gebruikt u het tweede tabblad.

Noot: indien de verantwoordelijkheid betrekking heeft op taken binnen het Audit Plan heeft het weinig zin om aan een gebruiker een ‘dubbele’ verantwoordelijkheidsstatus te verlenen. Hoewel u zelf mag bepalen wie u kiest, houdt de programmacode in de module ‘Audit Plan’ een stricte hiërarchie aan, waarbij een hogere status voorrang heeft op een lagere. Met andere woorden: indien iemand zowel uitvoerder als controleur is, zal de module ‘Audit Plan’ hem of haar beschouwen als controleur en niet als uitvoerder!

 Δ Top

Tabblad: Toegewezen

wijzig-regel Afhankelijk van de gekozen verantwoordelijkheid toont deze lijst de aan de geselecteerde werknemer gekoppelde klanten of werkprogramma’s. Middels het contextmenu in de lijst (u klikt met uw rechtermuisknop op een regel) kunt u de verantwoordelijkheid overdragen aan een ander, hetzij voor de geselecteerde regel, hetzij voor de hele lijst.

 

 

 Δ Top

Pro Management Software | Lijstersingel 15 | 2902 JD | Capelle aan den IJssel | T: 010 - 4517676 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Inloggen | Powered by transparant-small