Telefoonlijst

Opstarten
Personeelslijst
Contextmenu
Foto toewijzen/wijzigen

Opstarten

Het PMFlame  venster ‘Telefoonlijst’ kan alleen vanuit PM-Record worden opgestart (middels de knop in het hoofdscherm: ‘Telefoonlijst’). Bij het openen zal het venster de logon-eigenschappen vanuit PM-Record doorgeven en op basis hiervan een eigen connectie met de database tot stand brengen. Dit betekent, dat u de module geheel onafhankelijk van PM-Record kunt gebruiken (zelfs als u PM-Record daarna afsluit). De telefoonlijst is een functioneel popup-venster; er is geen werkbalk en u kunt het venster weliswaar vergroten en verkleinen door met de randen te slepen, maar niet uitvullen.

Δ Top

Personeelslijst

U vindt in de lijst al uw collega’s. De icoontjes in de eerste kolom geven aan of de betreffende persoon is aangemeld in PM-Record of niet.

Indien u wilt kunt u de inhoud naar Excel exporteren. Zo heeft u altijd een up-to-date telefoonlijstje bij de hand.

= collega is actief in PM-Record

= collega is niet actief in PM-Record

Verder kunt u hier alle telefoonnummers en email-adressen vinden.

Wanneer u een collega aanklikt worden aan de linkerzijde een aantal details getoond. Ziet u een politiepetje verschijnen, dan betekent dit, dat uw collega de beheerderstatus heeft in PM-Record. Gebruikers met beheerderstatus hebben meer rechten dan ‘gewone’ gebruikers.

Indien een foto van de betreffende persoon is opgeslagen wordt deze linksonder getoond. U kunt de foto vergroten door er met de linkermuisknop op te klikken.

Δ Top

Contextmenu

Als u met de rechtermuisknop ‘op een collega klikt’ ziet u een contextmenu verschijnen. Op dit moment (versie 08.07) zijn daarin twee functionaliteiten beschikbaar: ‘Stuur e-mail’ en ‘Foto toevoegen/wijzigen’. De overige opties zullen in latere stadia beschikbaar komen.

Δ Top

Foto toewijzen/wijzigen

Foto’s mogen alleen worden toegevoegd/gewijzigd door ofwel een gebruiker met beheerderstatus, ofwel de eigenaar (dit om flauwe 1 april grappen te voorkomen!). U kiest met uw rechtermuisknop de gewenste regel en klikt op de optie ‘Foto toevoegen/wijzigen’. U kunt vervolgens de gewenste afbeelding opzoeken en selecteren. In het kader van uniformiteit en bestandsgroottebewaking is ervoor gekozen om alleen .jpg-bestanden beschikbaar te stellen (dus geen bitmaps). Foto’s van personeelsleden worden rechtstreeks opgeslagen in de database. Zorgt u dus voor handelbare bestandsgroottes van uw foto’s; hoe groter het bestand, hoe meer ruimte de opslag in de database in beslag neemt en hoe langer het duurt voordat deze zijn ingeladen in uw vensters. Een goede graadmeter is om fotobestanden terug te brengen tot een formaat van om en nabij 300 KB; uw afbeeldingen blijven dan scherp genoeg om te raadplegen en de laadtijden zijn nagenoeg nihil. U kunt hiervoor o.a. Microsoft Office Picture Manager gebruiken.

Waarschuwing: PMFlame maakt gebruik van een andere, efficiëntere techniek om afbeeldingen op te slaan dan MS Access. Dit betekent, dat eerder opgeslagen afbeeldingen in de personeelskaart van PM-Record niet zichtbaar zijn in de telefoonlijst (of in een van de overige PMFlame modules). Andersom geldt hetzelfde. In versie 08.02 van PM-Record zijn ook de personeelskaarten overgezet naar PMFlame; u zult dus de afbeeldingen van uw medewerkers eenmalig opnieuw moeten toevoegen!

Klik met de linkermuisknop op een foto en deze wordt uitvergroot.