Voortgang - Overzichten

Opstarten
Algemeen: voortgangsoverzichten
Tabblad: ‘Tijdbalkselecties’
Tabblad: ‘Voortgang per periode’
Tabblad: ‘Jaaroverzicht’

Opstarten

Het PMFlame venster ‘Voortgangsoverzichten’ wordt opgestart via het menu in de module ‘Voortgangscontrole’.

Δ Top

Algemeen: voortgangsoverzichten

Het venster ‘Voortgangscontrole’ biedt reeds de mogelijkheid om diverse selectieoverzichten naar MS Excel te exporteren. In deze module kunt u aanvullende overzichten aanroepen op basis van extra criteria. Ook hier geldt weer: bepaal zelf wat u kunt gebruiken. In dit venster kunt u echter géén deadlines afvinken.

Δ Top

Tabblad: ‘Tijdbalkselecties’

De tijdbalkselecties komen qua weergave overeen met de lijsten in het venster ‘Voortgangscontrole’. U kunt desgewenst selecteren op controlejaar, categorie, werkzaamheid, klant, uitvoerder en – in geval van een selectie op werkzaamheid – op een specifieke deadline/fase die over een bepaalde periode niet is afgevinkt. Wanneer u uw selectie heeft gemaakt drukt u op de knop ‘Zoeken en tonen’. Met de kleine knopjes achter de criteria maakt u het betreffende selectiecriterium weer leeg. U kunt kiezen voor een grafische weergave in de lijst:

of een weergave waarin de afvinkdatums worden vermeld:

Zet hiervoor het vinkje aan (of uit) links onder de lijst.

Uw selecties kunt u rechtstreeks naar MS Excel sturen.

Δ Top

Tabblad: ‘Voortgang per periode’

Bieden de tijdbalkselecties u een ‘horizontale’ weergave van deadlines gedurende een heel jaar, in het tabblad ‘Voortgang per periode’ kunt u een specifieke periode per werkzaamheid kiezen, waarna u een ‘verticaal’ overzicht krijgt van alle klanten die aan die werkzaamheid zijn gekoppeld en de status van elke deadline uit die periode.

Wilt u aanvullende informatie over de ‘horizontale’ stand van zaken betreffende een perioderegel, klik dan even met uw linkermuisknop op de regel; u ziet dan een tijdbalkselectie verschijnen; zo kunt u uw perioderegel bezien in verhouding tot alle andere periodes van het controlejaar.

Stuur de selectie naar MS Excel en u ziet het periodeoverzicht als volgt weergegeven:

Δ Top

Tabblad: ‘Jaaroverzicht’

U ziet een lijst met alle klanten die vanaf drie jaar geleden (‘Jaar – 3’) tot en met het volgend jaar (‘Jaar + 1’) in de voortgangscontrole zijn opgenomen (beheerders herkennen deze lijst uit de module ‘Voortgangsbeheer’). De lijst dient als startpunt voor een jaarspecifiek overzicht in MS Excel, waarin per klant wordt aangegeven bij welke voortgangswerkzaamheden deze is betrokken.

Noot: het creëren van dit overzicht in Excel is een zwaar proces en kan even duren. Vandaar, dat u vooraf een waarschuwing krijgt.

U kunt tevens een statusoverzicht van alle werkzaamheden uit de categorie ‘jaarrekening’ genereren in MS Reportviewer: er opent zich een separaat venster. Experimenteert u zelf met de diverse opties. Belangrijk is, dat u elk rapport rechtstreeks naar MS Excel, MS Word of PDF kunt sturen.