BalanceBase: Handmatige invoer

Introductie
Invoerscherm
Sneltoetsen

Opstarten

Het PMFlame venster ‘BalanceBase Handmatige invoer’ wordt vanuit PM-BalanceBase opgestart (via de knop: ‘Handmatige invoer’). Bij het openen zal het venster de aanmeldings-eigenschappen van PM-BalanceBase overnemen en op basis hiervan een eigen connectie met de database tot stand brengen. Vanuit BalanceBase wordt ook meegegeven over welke klant en welke periode. Alle gegevens betreffende die periode voor die klant worden dan op het scherm getoond.

Δ Top

Versie en Logon

Linksboven in de glazen werkbalk ziet u een knopje met daarin het PM-logo. Indien u daarop klikt, opent zich het systeemvenstertje. U kunt hier lezen van welke versie u thans gebruik maakt.

Δ Top

Introductie

BalanceBase ‘Handmatige invoer’ is een applicatie die de gebruikers van PM-BalanceBase in staat stelt om proef- en saldibalansen handmatig in te voeren als een financieel pakket bijvoorbeeld geen exportfaciliteit heeft. De ingevoerde cijfers kunnen, als deze gekoppeld zijn met de brugcodes van PM-Report, worden ingelezen in de rapportgenerator PM-Report.

Δ Top

Invoerscherm

In het invoerscherm worden alle grootboekrekeningen getoond die in het rekeningschema van de klant zijn opgeslagen. Het enige invoerveld is bedrag. Onder de invoerlijst staat het saldo. Hierin wordt weergegeven wat het huidige saldo is van de ingevoerde bedragen. Als het saldo niet op 0 staat, kan er niet opgeslagen worden. Wil iemand nu tussendoor toch opslaan, dan dient degene het tegenovergestelde saldobedrag even op een wacht- of tussenrekening boeken. Als het saldo op 0 staat, dan wordt de knop ‘Opslaan’ actief en kunnen de ingevoerde gegevens opgeslagen worden.

Om alleen aan de brugstaat gekoppelde rekeningen te tonen volstaat het om het betreffende vinkje aan te zetten. Deze instelling wordt bewaard en de volgende keer dat ‘Handmatige invoer’ weer opgestart wordt, staat het vinkje op de waarde van de vorige keer dat de Handmatige invoer is gebruikt.

Als in de lijst met alle grootboekrekeningen op de rechtermuisknop geklikt wordt, verschijnt het volgende menu:

Δ Top

Grootboekrekening toevoegen

Als blijkt dat het reeds bestaande rekeningschema niet volstaat en er mist een grootboekrekening, dan kunt u via dit menu de rekening toevoegen. Dit voorkomt dat u eerst naar het scherm rekeningschema van de klant moet om daar de missende grootboekrekening toe te voegen.

Δ Top

Grootboekrekeningomschrijving wijzigen

Het kan voorkomen dat de omschrijving van een grootboekrekening niet goed is of gewijzigd is. Met deze optie kan de omschrijving onmiddellijk aangepast worden zonder eerst het scherm voor de rekeningschema’s te moeten openen.

Δ Top

Koppel aan brugstaat

Met deze optie kan een grootboekrekening aan de brugstaat gekoppeld of ontkoppeld worden.

De hierboven beschreven 3 opties maken gebruik van het volgende popupscherm:

Δ Top

Ga naar …

Als er veel rekeningen in de lijst staan dan is het weleens lastig om degene te vinden waar men naar op zoek is. Om dit te vergemakkelijken, kan men met deze optie direct naar de gewenste rekening springen. Weet u alleen de subcode en niet de bij de klant gebruikte rekening, dan kunt u daar ook direct naartoe springen. Om dit te doen krijgt u dit scherm:

Ook wanneer u alleen de omschrijving weet, dan kunt u daar op zoeken. Zodra u de gewenste rekening heeft geselecteerd, sluit dit venster automatisch en wordt de regel geselecteerd waarnaar u op zoek was.

Δ Top

Sneltoetsen

De belangrijkste en meest gebruikte functies zijn middels sneltoetsen bereikbaar. Hier volgt een lijst met deze toetsen en welke functie zij opstarten:

Control + S

Opslaan (Save)

Alleen beschikbaar als saldo op 0 staat

Alt + F4

Sluiten

Altijd actief. Als er wijzigingen waren aangebracht dan wordt er gevraagd om deze als nog op te slaan.

Control + R

Herstellen (Reset)

Altijd actief. De waarden worden opnieuw uit de gegevensbank opgehaald en op het scherm getoond. Eventuele aanpassingen worden ongedaan gemaakt.

Control + N

Nieuwe grootboekrekening

Altijd actief. Hiermee kan er een nieuwe grootboekrekening aan het rekeningschema van de klant worden toegevoegd.

Control + W

Grootboekrekening wijzigen

Altijd actief. Hiermee kan de omschrijving van een bestaande grootboekrekening aangepast worden.

Control + F

Ga naar of vind

Altijd actief. Hiermee kunt u direct naar een gewenste regel springen

Control + L

Koppelen (Link)

Een grootboekrekening aan een subcode koppelen, of, als de koppeling al bestaat, wijzigen of ontkoppelen.

F1

Help

Deze tekst

Pijl omlaag

Volgende regel

Ga naar het invoerveld in de volgende regel.

Pijl omhoog

Vorige regel

Ga naar het invoerveld in de vorige regel.

Pagina omlaag

Ga 20 regels omlaag

Ga naar het invoerveld in de regel die zich 20 regels naar beneden bevindt.

Pagina omhoog

Ga 20 regels omhoog

Ga naar het invoerveld in de regel die zich 20 regels naar boven bevindt.

Enter/Return

Volgende regel

Ga naar het invoerveld in de volgende regel.