Audit Plan Selecties

hoofdscherm Opstarten
Cockpit: selecties maken
Tabblad: Werkprogramma´s
Tabblad: Instructies
Tabblad: Aantekeningen

Opstarten

De PMFlame module ‘Audit Plan selecties’ wordt opgestart via het menu in het werkprogrammavenster van een klant.

Δ Top

Cockpit: selecties maken

Na opstarten haalt de applicatie automatisch uw (hoogste) verantwoordelijkheidsstatus binnen Audit Plan op en het venster wordt geopend met díe status. Afhankelijk daarvan zullen een of meer opties links in de cockpit al dan niet toegankelijk zijn. Indien u bijvoorbeeld alleen de uitvoerderstatus heeft, kunt u slechts gegevens oproepen vanuit die verantwoordelijkheid (de andere opties zijn ontoegankelijk). Bent u controleur, dan kunt u niet alleen als zodanig gegevens oproepen, maar tevens als uitvoerder (indien u ergens in een werkprogramma ook die status heeft), óf als een andere uitvoerder uit het betreffende keuzelijstje. Een afwikkelaar kan voor zichzelf gegevens oproepen, maar ook voor andere controleurs en uitvoerders. Voor accountants staan alle opties open; zij hebben een volledig beeld van het complete audit plan wanneer ze de optie ‘Alles’ aanzetten.

Let op: het bovenstaande impliceert, dat het resultaat van uw zoekacties zal verschillen, afhankelijk van de gekozen persoon en verantwoordelijkheid; de applicatie zal bij het zoeken naar resultaten aannemen, dat u daadwerkelijk die persoon bent, inclusief de daaraan gekoppelde beperkingen.

Nadat u uw selectiecriteria heeft ingevoerd drukt u op de knop ‘Zoeken en tonen’.

Tip: de resultaatlijsten in de tabbladen worden niet automatisch ververst; als u weet, dat ook collega’s bezig zijn met werkprogramma’s, klik dan af en toe nog eens op de knop ‘Zoeken en tonen’. Zo weet u zeker, dat uw gegevens actueel zijn.

Δ Top

Tabblad: Werkprogramma's

Het tabblad ‘Werkprogramma’s’ biedt een overall overzicht van de voortgang in audit plan. Per klant vindt u alle jaren waarvoor een werkprogramma is aangemaakt, het aantal instructies per programma en de hoeveelheid instructies die daarvan zijn uitgevoerd, gecontroleerd en afgewikkeld. U ziet tevens de namen van alle betrokken uitvoerders, controleurs en afwikkelaars.

Tip: gebruik de filteropties onder de resultaatlijst om te zoeken naar werkprogramma’s met nog openstaande uitvoering, controle of afwikkeling, of genereer een overzicht van alle afgeronde programma’s. Indien u slechts naar de resultaten van één specifieke klant zoekt, selecteer deze dan in de cockpit links in het venster.

Dubbelklik op een regel en het werkprogramma van die klant (voor dat jaar) wordt geopend.

Δ Top

Tabblad: Instructies

Ook hier resulteert uw zoekactie in een lijst, gegroepeerd op klant en jaar. U vindt echter geen totalen, maar door een bepaald jaar ‘open te klappen’ ziet u in één keer alle onderliggende instructies en hun status.

Tip: gebruik de filteropties onder de resultaatlijst om te zoeken naar werkprogramma’s met nog openstaande uitvoering, controle of afwikkeling, of genereer een overzicht van alle afgeronde programma’s. Indien u slechts naar de resultaten van één specifieke klant zoekt, óf u wilt weten wat de status is van één specifieke instructie, selecteer deze dan in de cockpit links in het venster.

Dubbelklik op een regel en het werkprogramma van die klant (voor dat jaar) wordt geopend; de geselecteerde instructie wordt daar automatisch voor u opgezocht.

Δ Top

Tabblad: Aantekeningen

De resultatenlijst wordt gevuld met alle aantekeningen die voldoen aan uw criteria. U vindt 16 kolommen met gegevens. Let u op de laatste 5 kolommen: hiermee kunt u altijd controleren in welke instructiestructuur de betreffende aantekening valt (instructie, subrubriek, rubriek en schema).

Standaard wordt een ongegroepeerde resultatenlijst getoond (de optie ‘Niet groeperen’ onder de lijst staat ‘aan’). Hierbij worden alle resultaatregels zonder verdere opsmuk onder elkaar getoond, aanvankelijk gesorteerd op datum. In deze lijst kunt u echter zelf elke willekeurige kolom op- of aflopend sorteren door te klikken op de betreffende kolomkop.

Wilt u de resultaten op een bepaalde manier gegroepeerd zien, dan klikt u een van de andere opties onder de lijst aan. De gegroepeerde resultatenlijst wordt altijd getoond met gesloten groepen. Uiteraard kunt u elke groep openen (en weer sluiten) door even op het ‘balletje’ te klikken.

Noot: in de gegroepeerde lijsten kunt u zelf géén kolommen sorteren!

resultaten  gegroepeerde lijst

Het tabblad aantekeningen biedt u de mogelijkheid om extra selectiecriteria aan te brengen: u kunt filteren op tijdvak, werkprogrammajaar, aantekeningtype, auteur en tekstfragment.

Dubbelklik op een regel en het werkprogramma van die klant (voor dat jaar) wordt geopend; de geselecteerde aantekening wordt daar automatisch voor u opgezocht.

U kunt de aantekeningenlijst rechtstreeks naar MS Reportviewer exporteren. Daarbij wordt automatisch onderscheid gemaakt tussen een gegroepeerde en een ongegroepeerde lijst. Het rapport opent in een separaat venster. Experimenteert u zelf om uw voorkeuren te bepalen.